fbpx
Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi”

Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi”

Tražiš posao? Potrebni su Vam novi radnici za sutra? - Na pravom ste mestu! Klik za više informacija

Jednostavna procedura prijave radnika

Jednostavna procedura prijave radnika

Prijavite radnike po najjednostavnijoj proceduri, sve u skladu sa zakonima Republike Srbije Klik za više informacija

 

Da li zadruga uzima procenat od zarade radnicima?

Procenat od zarade – šta je to?

Dobili smo pitanje: “Zanima me da li kada postanem zadrugar, imam obavezu da procenat od zarade dam zadruzi ili samo plaćam godišnju članarinu? Ili i jedno i drugo?”

Da bi došli do posla preko studentsko omladinske zadruge, sve što treba da uradite jeste:

SOZ BOX Poslovi - procenat od zarade

Omladinska zadruga je servis namenjen mladim ljudima da pronađu posao, odnosno poslodavcima da lakše i brže dođu do potrebnih radnika. Ceo sistem je jako transparentan i Zakonom regulisan. Tokom godine, od finansijskih obaveza koje kao zadrugar treba da isplatite, imate samo da uplatite godišnju članarinu. Što znači da su vaši godišnji “troškovi” prema nama 500 dinara.

Znajte da ukoliko radite preko bilo koje studentsko omladinske zadruge i ukoliko se neko ne pridržava ovoga, u obmani ste i neko vam bespravno uzima deo zarade.

Kada se naplaćuje procenat od zarade?
PROCENAT OD ZARADE NIKO, NIKADA NE SME DA VAM UZME U SISTEMU STUDENTSKO-OMLADINSKIH ZADRUGA.

Svoje članove – zadrugare uvek štitimo pred poslodavcima i ne dozvoljavamo da bilo ko pokuša da umanji ostvarenu zaradu zadrugara. Iz ugla poslodavaca, na neto platu zadrugara (ono što se isplaćuje zadrugaru kao zarada), uplaćuju se porezi, doprinosi i procenat zadruzi.

Zadrugarima izlazimo u susret i na taj način što postoji mogućnost da tih 500 dinara ne ulpate odmah, već po dobijanju posla. Što mislimo da je jako fer sa naše strane.

Često se dešava da zadrugar ne plati godišnju članarinu, već to učini poslodavac kod koga radi. To je sasvim legitimno. Zadrugar dobija uvek pun iznos plate, a poslodavcu tih 500 dinara predstavlja jednokratan, neosetan trošak, za koji je dobio kvalitetnog radnika.

Sistem zadrugarstva ima za cilj, da radom preko studentsko-omladinske zadruge, mladi ljudi steknu radne navike. Što je jako bitno, najčešće je ovo i prvi novac koji mladi zarade u životu. Uvek podržavamo mlade koji žele da rade!

A ukoliko imate neko pitanje za nas, slobodno nas kontaktirajte.