Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi”

Tražiš posao? Potrebni su Vam novi radnici za sutra? - Tu smo zbog vas 24/7

Jednostavna procedura prijave radnika

Prijavite nove radnike po najjednostavnijoj proceduri, sve u skladu sa zakonima Republika Srbije

Prijavi se za posao već sada, potpuno besplatno

Mogućnost plaćanja članarine nakon dobijanja posla

 

Selidba ne mora da bude naporna

preseljenje

Ko god pomisli na selidbe, odmah mu je prva asocijacija stres. Dobro, uzmimo da ovde ima delića istine. Promene sredine, napuštanje jednog ognjišta i zasnivanje drugog, sa sobom nosi određene stresne trenutke. Ipak, da li se tom stresu treba prepustiti ili ga preduprediti? Preduprediti, dakako. Zbog toga je dobra organizacija selidbe, ono što je prioritet. Najvažnije je da, ukoliko imate vremena da porazmislite, napravite dobar akcioni plan. Pre nego što bezglavo počnete da punite kutije, pa se i sami izgubite u gomilama stvari, napravite dobru organizaciju, i samo minimum prepustite improviziaciji. To će vam, verujte na reč, u mnogome pomoći da novi dom prihvatite sa ljubavlju, a ne sa besom.

Torba za najvažnije stvari

Pre nego što uopšte započnete pakovanje, prikupite stvari koje najviše koristite, kako bi vam u svakom trenutku bile dostupne. Sve ono bez čega će vam se zakomplikovati dalja organizacija ili nastavak pakovanja, odvojite najpre na jedno mesto. U toku selidbe bićete umorni i pomalo rasejani, pa je najbolje da stvari od vrednosti i ono što je vama najneophodnije bude na dohvat ruke. Torbu za ove potrepštine držite na vidnom mestu kako bi vam uvek bila dostupna. Ukoliko je potrebno da se već prvi dan nakon useljenja javite na posao, vrlo je važno da pri ruci imate “svoj alat“ ma šta on bio.

Pakujte najčešće korišćene stvari

Kada je pakovanje sitnica ili tehnike u pitanju, najpre pakujte ono što će vam prvo trebati. I to zasebno. Računajte da će vam biti potreban skalpel ili nož, za otvaranje kutija i sečenje lepljivih traka, te ga odmah spakujte posebno. U posebnu kutiju ubacite još i papirne ubruse i kese za đubre, pribor za jelo, posuđe, punjače za telefone, alat i sve ono bez čega nećete moći da osposobite novi prostor.

pakovanje-kutije-selidba

Dve muve jednim udarcem

Ukoliko kuburite sa prostorom, razmislite o tome da posuđe i sitne komade nameštaja možete umotati u ćebad, posteljinu ili odeću. Na taj način uštedećete znatno prostora. Ukoliko imate nedoumicu kako da transportujete stvari sa jedne lokacije na drugu, ili ne umete da stvari sami spakujete, uvek možete računati na pomoć. Agencija za selidbe u Beogradu, olakšava posao pakovanja i prevoz na razne destinacije. Agencije za selidbe mogu vas preseliti na razne destinacije, bilo da migrirate na bliže ili dalje staze. Uštedite li na prostoru, uštedićete i na finansijama.

Raspakivanje je teže

Vodite računa da ćete prilikom raspakivanja imati problema sa onim pitanjem “Ama, gde mi je sad ono…“. Zato ozbiljno porazmislite o tome da li vas mrzi da najpre odvojite svoje stvari i rasporedite po kutijama. Da biste olakšali posao, savetujemo vam da na kutijama napišete šta se u njima nalazi. Za ovo će biti potrebno strpljenja, ali ćete kao konačni proizvod dobiti ono najvažnije – spokojno raspakivanje.

Fotografišite tehniku

Pre nego što iz zida i kućnih uređaja počupate sve kablove i spakujete ih u kutije, savetujemo vam da fotografišete svoje uređaje. Na ovaj način ćete, pomoću šeme na fotografiji, uspeti lakše da spojite kablove kada se uselite na novo mesto. Ovo se čini bezazlenim, ali može biti ozbiljan problem, onda kada poželite da u novom stanu imate muziku, internet ili TV.

Ne, ne treba vam sve

Koliko god da mislite da će vam u novom stanu trebati baš sve što iznosite iz starog, to je zabluda. Mnogo je onih stvari na koje u svakodnevici ni ne obraćate pažnju, a setite se da imate to, tek onda kada ga vidite. To u suštini znači da ste pomalo nasilno opterećeni sitnicama, pa se tih suvišnosti valja i rešiti. Imajte na umu da se u novi enterijer ne uklapa baš sve. Bonus savet je da, onome ko vam pomaže oko selidbe, poklonite nešto u znak pažnje. Kod njega će sigurno naći primenu, pa ga nećete morati da bacite u kantu.